неділя, 27 жовтня 2013 р.

Бути чи не бути новій школі в Гніздичеві..?




 Населення – 5 тис. чол.. В пристосованих приміщеннях старої школи  що  у смт. Гніздичеві  (одне з яких збудоване у 1854 р.). У дві зміни навчається 500 учнів. Проект мережі до 2015 р. забезпечує наповнюваність навчального закладу в межах 700 учнів. 
І у зв’язку з неможливістю охопити всіх учнів селища навчанням у Гніздичівській середній школі, не вистачає класних кімнат, частині школярів, порядка 130-150, приходиться добиратись у сусіднє село Руда, в таку саму пристосовану школу, частина якої знаходиться в аварійному стані (бувша садиба гетьмана І. Виговського, збудована у 1657 р.).
Питання будівництва школи було порушене у 1986 р. за дольовою участю різних міністерств колишнього СРСР. З розвалом СРСР будівництво школи завершилось.
Минуло більше 20 років від початку будівництва нової школи, а робіт по її завершенню до цих пір немає. Новозбудовані шкільні приміщення  з плином часу перетворюються у руїни. Прихід на посаду кожного нового голови районної держадміністрації (а їх змінилось уже семеро) починався з обіцянок завершення будівництва школи і на цьому закінчувався з мотивацією «Немає коштів, завершуйте будівництво власними силами громади».
 Ми неодноразово звертались до вищого керівництва держави, міністерства економіки та питань європейської інтеграції, фінансів, у Львівську обласну державну адміністрацію, але політична кон’юктура не дозволяла виділити асигнування на завершення робіт з будівництва школи.
Кожного дня, проходячи повз недобудовану школу, з мовчанням, сумним поглядом і зітханням дивляться на неї школярі і втрачають віру і надію, що ця будова перетвориться з часом у красиву школу, що могли б вони навчатися у просторих класах, комп’ютерних кабінетах, займатись спортом у великому спортзалі. 
 Віримо і сподіваємось ............

Немає коментарів:

Дописати коментар