неділя, 27 жовтня 2013 р.

Візитація Владики


 25 жовтня 2013 р. Б., в  храмі свв.безсрібників Косми і Дам'яна, що у Гніздичеві, відбулась незвичайна подія. З канонічною візитацією до нас завітав Преосвященний  Владика  Тарас Сеньків Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ,  Згідно з Кодексом Канонів Східних Церков (кан. 205) «єпархіальний єпископ зобов’язаний щорічно візитувати канонічно єпархію повністю або частково, однак так, щоб принаймні раз на п’ять років канонічно візитувати її повністю…». Напередодні візиту єпископа вищезгадану громаду відвідала Візитаційна комісія, яка провела перевірку документації парафії та зайнялась організацією візитації парафіяльних структур Владикою.
Церковний дзвін сповістив про приїзд Високоповажного гостя, якого хлібом-сіллю, квітами зустріли парафіяни. Від щирого серця та з усією теплотою дитячих душ виголосили слова привітання учні 8 класів Гніздичівської  ЗОШ І-ІІІ ст. З великою радістю і пошаною вітали Преосвященного   Владику , як духовного батька, який перебував між нами в цей час
приписаний Канонічним Правом, щоб заохотити і скріпити нас у вірі та продовжити правдиву Живу Парафію, допомогти нам, щоб якнайкраще і найревніше старалися для нашого особистого й духовного здоров'я та й парафіяльного духовного життя. 
Під час  Літургії єпископ звернувся до  присутньої святкової громади з великою духовною наукою, у якій наголосив на важливості віри кожної людини та її особистої відповідальності за розвиток і творення Церкви: «Мусимо поглиблювати свою віру, мусимо жити з Божого Слова - Святого Письма, книги, з якого маємо черпати Божу мудрість, - сказав архієрей. - Ми, християни, мусимо себе усвідомлювати відповідальними перед Богом, переосмислити нашу роль у житті Церкви».
 Владика обіцяв молитись за всіх парафіян нашого  селища  і просив  молитись за нього, щоб Бог дав йому сили ревно сповняти покладені на нього обов'язки.  Не  забули  про  прохання  в  молитві  за  довершення будівництва  нової  школи   "Якщо  влада  не  може, то нехай Бог допоможе". Звернувся єпископ і до дітей, молоді з повчанням стати справжніми християнами, не впускаючи до свого серця різні спокуси, грішні думки, щоб юна душа не отримала рану, ставши новою жертвою для сатани. А ще для парафіян, як і для всього українського народу, Правлячий Архієрей просив Господа, щоб у кожну домівку зазирнула Його Божа благодать, щоб Отець Небесний допоміг нам не зійти з праведного шляху і зберегти Греко-Католицьку Церкву
На завершення Предстоятель УГКЦ уділив своє благословення всім присутнім та вручив пам’ятні іконки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар